Budapesti kiruccanás alatt fogászati kezelés

Amióta az eszemet tudom Budapesten élek, eléggé a belvárosban, de legalábbis ahhoz nagyon közel. Én mindig nagyon szerettem örültem és örülök is, hogy itt élhetek, bár az is igaz, hogy néha jól esik kiszakadni vidékre, vagy kisebb városokba. De nagyon nehezen tudnám elképzelni, hogy máshol éljek hosszútávon.

Viszont sok barátom van, akiket az egyetemen ismertem meg és kollégisták voltak, viszont az egyetem után sokan visszaköltöztek a szülővárosukba. Mivel nyáron itt van például a Sziget fesztivál is, így tavaly is a lakásom egy kisebb panzióvá alakult át. Persze örömmel láttam vendégül a barátaimat, hisz ritkán találkozunk.

Még év elején az egyik barátomat újra elszállásoltam, mert ügyeket intézni jött fel Pestre. Én arra a pár napra szabaddá tettem magam, hogy eligazítsam, illetve, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk. Voltunk sétálni a Városligetben, múzeumba is elmentünk. És ha már itt volt, megkért, hogy keressünk egy jó budapesti fogorvost, mert akkor már betömetné a fogát.

Kisebb keresgélés után, meg is találtuk, amit kerestünk. Az a budapesti fogorvos, akit a barátom kiválasztott, egy budai oldalon lévő magánrendelőben dolgozik. Végig néztünk több honlapot is, mármint, több rendelőnek a honlapját, és az árait, de a fogorvosbudapest.info-t találta a barátom – és egyébként én is- a legszimpatikusabbnak. Leginkább egyébként azért, mert a honlapon megtalálható információk, nagyon egyszerűek, ezalatt azt értem, hogy bárki számára könnyen megérthetőek, mindenféle latin meg szakszavakat mellőzve, és így is nagyszerűen tükrözik a szakértelmüket. És igazából azt figyeltük meg, hogy nem igazán van olyan kezelés, vagy beavatkozás, ami ne szerepelne a „repertoárjukban”, ami ugye azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármilyen jellegű fogászati problémával felkereshetjük ezt a rendelőt.

Úgyhogy nem is volt kérdés, hogy megvan a megfelelő budapesti fogorvos és budapesti magánrendelő, így azonnal el is indult az időpontkérés. Az oldalon található egy rövid kis űrlap, ahol meg kell adni a nevünket és az elérhetőségeinket, illetve egy pár szavas üzenetet, ami ugyan nem kötelező, de szerintem mindenképpen érdemes. Ezt elküldve pedig el is indul az időpontkérés.

Egyébként, minden fogászati munkatársról lehet olvasni egy pár soros bemutatkozást, illetve képeket is láthatunk róluk. Megmondom őszintén, nekem ez nagyon tetszett, és nagyon szimpatikus volt, mert ha orvoshoz megyek, én szeretem tudni, hogy kire számíthatok, mindig szeretek utánanézni, hogy hogy is néz ki az orvosom. Persze ez nem befolyásol semmit egyáltalán, természetesen teljesen mindegy, hogy hogy néz ki az orvos, de kicsit jobb érzés nekem látni, hogy ki fog fogadni a rendelőben, mert így nem érzem már idegennek őt. És ez szerintem egy nagyon fontos dolog ahhoz, hogy egy jó és bizalmi orvos-páciens közötti viszony ki tudjon alakulni, különösen, ha rendszeres vendégei leszünk az adott orvosnak.