Egy eldugott is vendégház modern műanyag nyílászárókkal

Kirándulni voltunk a múltkor a párommal és egy erdei kis vendégházba foglaltunk szállást. Nagyon szimpatikusnak találtuk a kis vendégházat, amit egy házaspár üzemeltet; az internetes leírás szerint minden reggel saját készítésű reggelivel kínálják a vendégeket, a közeli tanyákról hozzák a friss kenyeret, sajtot, tejet és felvágottakat, a tojást pedig az udvaron tartott tyúkok adják. Ezek alapján egy kissé régimódi házikóra számítottunk, amin átfúj a szél, öreg benne minden, de legalább kedves a fogadtatás.

Egy erdei vendégház is lehet korszerű

Ezért is lepődtünk meg nagyon, amikor a megadott címre érkezve egy visszafogott, de modern házat pillantottunk meg. Nem tudom, mikor épült a vendégház, de nagyon szépen rendben volt tartva és egyáltalán nem volt semmilyen panaszunk, ami a vendégházaknál általában elő szokott jönni. A szél nem fújt be a szobába, köszönhetően a nyílászáróknak. Meg is dicsértem a tulajdonosnak a gyönyörű fa ablakokat, mire nevetve mondta, hogy tetszeni szoktak mindenkinek a nyílászárók, de nem fából vannak.

Kinézetre fa, de szigetelésre műanyag

Ezen elcsodálkoztam, mert teljesen úgy néztek ki az ablakok, mint a hagyományos fa nyílászárók; ezért is furcsálltuk, hogy mégis olyan jól zárnak és nem szökik ki a szoba melege, a szél pedig nem fúj be. Elárulta a tulajdonos, hogy nemrégiben ejtették meg az ablakcserét, aminél kikötés volt, hogy nem lehetnek fehér műanyag nyílászárók az új ablakok, hiszen azok nem illenének az erdei kis vendégház megjelenéséhez. Az ablakcserét intéző cég erre a fa hatású műanyag ablakokat javasolta, amik ugyan drágábbak, mint a hagyományos műanyag ablakok (http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-arak.html), de aki ragaszkodik a fa hatáshoz és mellette a modern technika adta előnyökhöz, annak tökéletes választás. A légkamrás szerkezet miatt szinte tökéletesen szigetelnek az ablakok, nem szökik ki a befűtött kis szoba melege és a zord éjszakai szél sem fúj át a szobán. Ugyan ez vonatkozik a hangszigetelésre is, a kinti zajok és neszek nem szűrődnek be, így nem zavarják meg az alvó kirándulók álmát.