Így keress a barátodnak polírozó pasztát

Az utóbbi években rájöttem, hogy nagyon szeretek kirándulni. Ezalatt nem feltétlenül az erdőjárást értem, hanem inkább a kisebb városnézéseket. Hétvégéken szívesen ülök autóba és utazom el közeli városokba mondjuk ebédelni, vagy fagyizni. Furcsa, hogy annak ellenére, hogy ezek a városok mennyire közel vannak Budapesthez, de mégsem jártam még ott sosem, és nem is nagyon tudok semmit róluk. De ez változni látszik ennek az új hobbimnak köszönhetően. Persze általában nem egyedül megyek, de egy-két alkalommal már előfordult, hogy nagy unalmamban elmentem például Szentendre híres fagyizójába, bár nem vagyok az a magányos farkas típus, mégis élveztem. Szentendre hangulata kárpótolta a társaság hiányát.

Amikor legutóbb egy ilyen kis kiruccanásról tartottam hazafelé, kaptam egy üzenetet. Mivel vezettem, csak rápillantottam a telefonomra és a következő üzenetet kaptam: „Kell egy jo polirozo paszta, tudsz egyet?”. Tomi, az egyik barátnőm férje írt, mert tudja, hogy nagy gondot fordítok az autóm ápolására, és abban bízott, hogy hátha tudok neki segíteni. Persze, természetesen nem válaszoltam azonnal mert vezettem.

Aztán megint jött a pittyegés: „Kell egy jo polirozo paszta, tudsz egyet?”. Na, mondom, de türelmetlen valaki. Kb. azonnal jött újra az üzenet: „Kell egy jo polirozo paszta, tudsz egyet?”.

Ahogy hazaértem, fel is mentem az olajwebshop weboldalára, hogy körülnézzek. Rengeteg különféle terméket lehet rendelni erről a weboldalról, nagyjából mindent meg lehet találni, ami autók karbantartásához szükséges lehet. De szerencsére ezzel a cég is tisztában van, és a keresést megkönnyítendő szűrőket lehet alkalmazni. A találatokat ki lehet szűrni, márka, viszkozitás, kiszerelés és kategória alapján is. Így ki is választottam az „autó ápolás és karbantartás” kategóriát, és elkezdtem keresgélni. Végül – szerencsére elég hamar – meg is találtam egy nagyon szimpatikus, és nem mellesleg jó árban lévő polírozó pasztát.

A Liqui Moly márka egyik termékét választottam, ami egy német márka, ennél fogva úgy voltam vele, hogy nagyot nem hibázhatok, hiszen csak jó lehet. Plusz, nagyon jó hírű, jó minőségű termékek kaphatók ebben a webshopban, így aztán duplán biztos voltam a dolgomban.

Mivel egy webshopról van szó, természetes, hogy van házhoz szállítás, de én egy másik megoldást választottam. Ugyanis lehetőség van Mol benzinkútra bekérni a csomagot, amiért ráadásul nem is kell külön fizetni. És mivel szerencsére az otthonom közelében van egy Mol kút, így nem volt kérdés, hogy az ottani pick pack pontra kérem a szállítást. Nyilván ide személyesen kell elmenni, de ez azért is előnyös, mert munka után is bármikor elmehetek érte, hiszen általában 0-24-ben nyitva van a legtöbb benzinkút.

Miután megvoltam vele, válaszoltam Tominak, hogy megvan a cucc. Ő pedig bocsánatot kért, mert nem akart türelmetlen lenni, csak véletlenül többször küldte el a „polirozo pasztas” üzenetet.