Vészhelyzet: eldugult a WC a nyaralóban!

Már évek óta van egy kis nyaralónk, nem messze Budapesttől. Nyáron szeretjük itt tölteni az időnket, azonban sokszor ki is adjuk másoknak. Keresett mostanság ez a lehetőség, hiszen sokan szeretnének kiszakadni a nagyváros nyüzsgő forgatagából néhány napra.

Minden a szokásos forgatókönyv szerint zajlott, amikor a megérkeztek a vendégek, akik a hosszúhétvégére foglalták le a nyaralónkat. Egy kedves, fiatal párról volt szó egy három éves forma gyerkőccel.
Rendben is volt minden, kerek egy napig. Aztán jött a telefonhívás: eldugult a WC!

Hát, ez nem hiányzott nekem hétvégére. Nyilvánvaló, hogy gyors megoldást igényel a probléma, de hirtelen nem tudtam, mit is kellene tennem. Ígértem nekik egy visszahívást, hogy legyen időm átgondolni a megoldási lehetőségeket.
Pár perc elegendő volt, hogy megnyugodjak, és átgondoljam, mit is lehet most csinálni. Eszembe jutott, hogy a múltkor egy olyan céget hívtunk ki fűtésszerelés kapcsán, akik nem csak azzal, hanem víz- és gázszereléssel, valamint duguláselhárítással is foglalkoznak. Remek tapasztalataink voltak velük, nagyon korrekt és profi munkát végeznek, így logikusnak tűnt, hogy ismét őket keressem fel.

A https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldalon informálódtam. Mivel 24 órás ügyfélszolgálattal rendelkeznek, így nem hezitáltam sokat, hogy tárcsázzam-e a számukat. Hiába volt hétvége, hamar felvették a telefont. Egy kedves hang fogadott a telefonban, aki megnyugtatott, hogy most is tudnak segíteni nekem. Hirtelen a megoldhatatlannak tűnő gond egyre megoldhatóbbnak tűnt a fejemben.
A hölgy feltett nekem néhány kérdést, melyekkel meghatároztuk, pontosan mivel is állunk szemben. Nem volt nehéz válaszolni rájuk, és ezt követően már pontosan tudták is, hogy milyen eszközöket kell magukkal hozni.

Sokan úgy hiszik, a duguláselhárítás egy könnyű dolog, azonban jóval többre van hozzá szükség, mint egy WC pumpára. Ha nem megfelelő eszközökkel végzik a munkát, akkor vagy nem szűnik meg a dugulás, maximum átmeneti megoldást kapunk, vagy akár a csőrendszer is kárt szendvedhet, aminek a javítása nem két forintos tétel! Emiatt örültem kifejezetten, hogy ők kizárólag profi eszközökkel dogloznak, és kiválóan képzett szakemberek dolgoznak náluk.

A telefonbeszélgetés végén tisztáztuk, hogy ez nem egy olyan probléma, ami várhat, hiszen WC nélkül enyhén szólva is kellemetlen eltölteni egy hétvégét. Szerencsémre a cég vészhelyzetekben is rendelkezésre áll, vállalták, hogy 1 órán belül kiérkeznek a helyszínre!

Gyorsan hívtam is a vendégeket ezzel a remek hírrel, és én is kimentem a helyszínre. Miután odaértem, mindössze 10 percet kellett várnom, és máris ott voltak a szerelők.
Kedvesek, udvariasak voltak velünk, és már messziről sütött róluk, hogy mennyire profik.

Rögtön tudták, hogyan álljanak neki a dolognak, nem hezitáltak sokat. Szerencsére korszerű eszközeiknek hála nem kellett sokat várni, hogy javuljon a helyzet. Utólag elmondták, hogy mi okozta a problémát. Lévén, hogy vendégházról van szó, több olyan dolog is belekerült a lefolyóba, aminek nem lett volna ott helye.
Javasolták, hogy készítsek egy feliratot a WC-be, melyben tájékoztatunk mindenkit arról, mit szabad és mit nem szabad lehúzni. Sokaknak nem világos még mindig, hogy az ételmaradék és a női higiénés kellékek például egyáltalán nem odavalóak.
Elképedtem, amikor megtudtam, hogy ez okozhatta gondot, ugyanis nekem eszembe sem jutna, hogy ilyesmit helyezzek a lefolyóba. Örültem, hogy beszélgethettem erről a szerelőkkel, hiszen így sokkal könnyebb lesz megelőzni a problémát.

A folyamat végén kiállították a számlát. Meglepődtem, milyen kevés összeget kell fizetni! A duguláselhárítás alapból nem egy olcsó eljárás, így nem számítottam erre a fizetendő tételre, pláne úgy, hogy SOS üzemmődban vonultak ki a nyaralónkba. Mindenesetre nem bántam, hogy nem ennek a dupláját kell kifizetnem, szóval nem panaszkodtam.

A számla, amit kiállítottak, teljesen hiteles volt. Azért is kedvelem ezt a céget, mert itt minden szolgáltatásról olyan számlát adnak, melyet a biztosító is biztosan elfogad. Ez nagy segítség, ugyanis ezek nem tervezett kiadások, és nem is kétezer forintos tételekről beszélünk. Sajnos láttam már olyat, hogy a szerelő a folyamat végén nem volt hajlandó számlát adni, ami azért valljuk be, nem éppen egy legalális lépés.

A számla azért is jó, mert a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldal munkatársai garanciát vállalnak a munkájukra. Attól függően, hogy milyen munkálatról van szó, egy, kettő, vagy akár öt év garanciát is adnak. Ez még egy ok, ami miatt szívesen bízom meg őket ilyesmivel. Ha ők szerelnek meg valamit, vagy ők helyezik üzembe, biztosak lehetünk abban, hogy jó ideig nem kellesz hozzányúlni!

Végtelenül hálás voltam nekik, hogy sikerült gyorsan megoldani a gondot. A pihenésre vágyó család is gyorsan visszatérhetett a normál programtervhez, nem tette tönkre a hosszúhétvégét az edugult WC.

Megkönnyebbülve tértem haza aznap este. A feleségem mindeközben nem volt otthon, így fáradtan, de elégedetten meséltem neki, micsoda hős vagyok, hogy mindezt megoldottam.