Napelem támogatás a panzióhoz, hogy mindenki jól járjon

Én mindig nagyon szerettem kirándulni, pontosabban várost nézni. Mindig olyan izgalmasnak tartottam, hogy felfedezhetek egy új helyet, és még a mai napig olyan különös érzés felfedezni, Budapest, és már városok közötti különbségeket. Meg szerintem létezik egy ilyen „turista életérzés”, legalábbis én mindig érzem ezt, amikor egy új városban járok. Akkor is, ha országon belül maradok. El is terveztem, hogy minél több magyar városba el szeretnék jutni, legalábbis a nagyobb településekre, mert kicsit kínos, hogy ha utazásról van szó, mindig idegen országokban gondolkozom, miközben a saját országomban is alig néhány városban jártam csak.

Mivel vannak ismerőseim más városokból is, akiket az egyetemen ismertem meg, így viszonylag könnyű dolgom volt az elején, mert mindig hívtak vendégségbe. Dóri szüleinek van egy panziójuk, ahová meghívtak egy hétvégére, újra, mert már korábban voltam ott.

Viszont, nagyon meglepődtem, mikor legutóbb ott jártam, mert napelemek voltak a tetőn, amik korábban nem voltak ott. Mivel engem nagyon érdekel a megújuló energia, és örülök, ha egyre több ilyet látok, így ki is faggattam Dórit, hogy mi történt.

Mesélte, hogy a napelemrendszer.info oldalán olvastak egy lehetőségről, ami vállalkozásoknak szól, és úgy gondolták, hogy megpróbálják. Ez a lehetőség pedig egy napelem támogatás volt, ami még most is érvényes, és aki szeretné, és van vállalkozása igénybe veheti még mindig.

Megsúgta azt is, hogy egyébként magánszemélyeknek is van lehetősége kedvező feltételekkel napelemekhez jutni, ha például családi házra szeretnének napelemeket felszereltetni, méghozzá egy 0%-os hitel formájában. Bár, ez őket nem érinti, mert a vállalkozásuk fejlesztése volt a cél, de mindenképpen jó tudni, hogy gyakorlatilag bárkinek van esélye hozzájutni napelemekhez.

Na de visszatérve a vállalkozásoknak szóló napelem támogatásra: ezzel olyan vállalkozásoknak nyújtanak segítséget, akiknek a Közép-Magyarországi régióban van a telephelyük. Amit fontos tudni, hogy egy hitelből és egy vissza nem térítendő támogatásból áll, tehát egy kombinált napelem támogatásról van szó. Természetesen, ennek is vannak a helyszínen kívül további feltételei, de erről érdemes inkább szakértőket kérdezni.

A fentebb is említett honlapon kértek Dóriék árajánlatot, mert hogy ezt az oldal a Pentele Solar KFt.-hez tartozik, és napelemes rendszerek kiépítésével foglalkoznak már évek óta. Ezt amúgy egy rövid űrlap kitöltésével tették meg, ami semmiféle extra dolgot nem igényelt.

Azt is mondta, hogy azért is kapták fel a fejüket erre a napelem támogatásra, mert – szerencsére – egyre több vendégük van, gyakran mennek teltházzal, ami szuper, de a számlák is arányosan magasabbak, így nem sokkal lett több a haszon, mint korábban. Már pedig a szülei ebből élnek, nincs más bevételi forrásuk, ezért nagyon fontos, hogy legyen kellő haszon, ami elég az ő megélhetésükhöz is. És ugye az köztudott, hogy a napelemek kiváló spórolási lehetőséget nyújtanak, hiszen nem a hagyományos árammal működik a villany és a különféle berendezések, hanem gyakorlatilag a napnak az energiájával, így az áramszolgáltatónak nem, vagy csak nagyon keveset kell fizetni.

Másik előnye, hogy nagyon szimpatikus a vendégeknek is, hogy vannak napelemek a tetőn, és egyébként sokan érdeklődnek is a napelem támogatás iránt, amit igénybe vettek.