Már megint a közös kirándulás hozta meg a jó ötletet…

A képlet a már jól megszokott volt: együtt a banda, hosszú-hosszú évek óta ugyanaz a jól összeszokott társaság. Bár a heti rendszerességű randik már nem jönnek össze, hiszen mindenki ezer felé, de arra mindig törekszünk, hogy egy-egy közös nyaralás vagy telelés összejöjjön az évben és legyen néhány olyan nap, amikor csak egymásra figyelünk és jól érezzük magunkat, mint anno az egyetemen is – ahol ugye összeállt a banda. Sokfelé jártunk már így együtt, belföldön gyakorlatilag minden nevesebb tájegységet és persze borvidéket megnéztünk, van, amit többször is. És mióta ilyen fillérekért lehet repkedni a nagyvilágba, azóta a külföldi kirándulások is összejönnek időnként, így hát voltunk már együtt Amszterdamban, Milánóban és Barcelonában is. A legutóbbi alkalommal azonban csak pár napunk volt, úgyhogy autóba be és irány a Balaton!

Útközben persze mindig olyan jó dolgokat hall az ember, mert hát abból kifolyólag, hogy nincs már napi szintű kontakt közöttünk, ilyenkor sütünk el minden történetet. Nem tudom már hogyan, de valahogy az irodaszerek folyamatos utánrendelése felé terelődött a beszélgetés, én meg ennek nagyon megörültem, mert régóta küzdök ezzel kapcsolatban nehézségekkel. Aztán most kaptam egy jó tippet, hogy hol nézzek szét, hogyha a nyomtatóval kapcsolatos eszközökből fogynék ki. A https://nyomtatoalkatresz.hu/ weboldalt ajánlották a skacok, ahol tonerek, tintapatronok, mindenféle lézernyomtató kellékek, papírok és a témakörhöz kapcsolódó eszközök kapható nagyon-nagyon széles választékban. Pontosan valami ilyenre volt szükségem, hát odaértünk a szállásra és gyorsan vetettem is rá egy pillantást.

Örömmel konstatáltam, hogy gyakorlatilag bármilyen nyomtatóval rendelkezhetnék, a lehető legnagyobb valószínűséggel megtalálnám a hozzá szükséges tonert vagy tintapatront, mert hogy annyi termékük van, amit nem is tudtam telefonról kényelmesen végiggörgetni. Persze könnyebb dolga van az embernek, ha egyszerűen csak rákeres a konkrét szériára, mert akkor rögtön feldobja neki a rendszer a lehetséges termékeket. És nem elég, hogy színben bőven van választék, de ráadásképp nem csak eredeti termékekkel kereskednek, hanem utángyártott eszközökkel is. Ez azért nagyon jó dolog, mert gyakorlatilag félárért cserébe meg lehet kapni ugyanazt a terméket. Korábban már próbálgattam ilyesmit és bár nem bírta pontosan ugyanaddig, mint az eredeti tintapatron, még így is megérte, hiszen az ár az eredeti fele volt… Szóval szeretem, amikor a képembe tolják az olcsóbb lehetőségeket is, nem csak a kapcsolódó termékeket, amikkel még opcionálisan ott hagyhatok még egy kisebb vagyont.

Rövid keresgélés után meg is találtam egyébként azt a tintapatront, amelyik a nyomtatómhoz kell. Mondanom sem kell, ott volt rögtön alatta az utángyártott verzió fele annyiért, úgyhogy nagyjából fél perc gondolkodást követően rá is kattintottam és azt rendeltem meg végül, nem pedig az eredetit. A szállítás is ingyen volt, természetesen ráadásul minden gyorsan és zökkenőmentesen mint, mire hazaértünk a pihenésből már kaptam az értesítőt, hogy mikorra várhatom a futárt. Szóval összességében nagyon örültem ennek a kis kiruccanásnak, mert már megint csupa jó ötlettel gazdagodhattam és a nyomtatoalkatresz.hu sem okozott csalódást!