Jól felszerelve a Spartacus-ösvényen

A koronavírus-járványnak pozitívuma is van, hiszen az emberek a karantén alatt rengeteg új dologgal megismerkedhettek, legyen az főzés, otthoni edzésformák, vagy éppen a kirándulás. Utóbbira én vagyok az egyik példa, az egészségügyi séta definíciójára alapozva a legjobb barátom javasolta, hogy kicsit szakadjunk ki otthonunkból, távolodjunk az emberektől és menjünk el kirándulni!

Így is tettünk, jónéhány Pest megyei túraútvonalat bejártunk, ezek közül szinte mindegyiket tudnám ajánlani, de most az egyik kedvencemet emelném ki. A Spartacus-ösvény Pilisszentlászló központjából indul, mi autóval érkeztünk, ott le is lehet tenni, majd egyből az utcán észrevehető a túraútvonal jelzése. A zöld csíkot kell követni a kirándulás alatt, a faluból kifelé sétálva először egy földes részhez érünk, majd onnét szép lassan betérünk az erődbe.

Noha napsütéses időnk volt, a fák és a hegy emelkedésének köszönhetően a túra alatt egészen hűvös van, pláne, ha most ősszel terveznénk menni. Tekintve, hogy a szintkülönbség egészen alacsony és kifejezetten nagy akadályok sincsenek, nem csak felnőtteknek javaslom, hanem családoknak is akár kisebb gyerekkel együtt. (Persze, ha a felétől hajlandók az apukák cipelni az elfáradt lurkót). A réteges és kényelmes öltözködés tehát valóban elkerülhetetlen. Ehhez célszerű előtte körbe nézni ezen a weboldalon, ahol a legtöbb, mindenki által ismert bolt kínálatnak akcióiról értesülhetünk. Én is ezt tettem, hiszen sem melegítőnadrágom, sem kényelmes, túrázásra alkalmas cipőm nem volt, viszont a honlapon nem tartott sokáig, hogy olyan dolgokra akadjak, amire szükségem van.

Maga az oldal nagyon letisztult, már a főoldalon bogarászhatunk az üzletek akciós újságai között, ráadásul egyből azt is láthatjuk, hogy melyik, meddig érvényes. Ezen felül a menüpontok is segítenek szűkíteni, hogy mit is szeretnénk valójában: válaszhatjuk a leárazott termékek listáját vagy boltonként is végigmehetünk.

Tekintve, hogy a Spartacus-ösvény nagyjából 15 km hosszú, nem árthat ételt és folyadékot is vinni egy kis hátizsákban, kulacsban. Ha esetleg valamelyik hiányozna a háztartásból, szintén van rá mód, hogy olcsón találjunk valamelyik katalógusban, ugyanis a Tescón, Auchanon, Hervisen át a Pepcóig tényleg mindegyik komoly üzletlánc megtalálható a honlapon. A Pepcót kifejezetten ajánlani tudom, hiszen amúgy is alacsony árakkal dolgoznak, pláne, ha még az akciókat is figyelemmel követjük itt: https://akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag. Nincs kizárva, hogy akár hátizsákot, akár kulacsot találunk, de a komfortos melegítőnadrágok, pulóverek, leggingsek is biztosan fellelhetők.

https://akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag

Egyúttal viszont óvva is intenék mindenkit, főleg azokat, akiket hajlamos elragadni a vásárlási hév, ugyanis nagyon könnyű odatapadni a honlapra. Az ember észre sem veszi és már is órák röppentek el azzal, hogy egymás után megállás nélkül böngésszük a magazinokat, jegyzetelve, hogy mire is van, vagy éppen nincs szükségünk.

Nekem is sikerült egy szép hosszú listát készítenem, így a következő kirándulásra már minden bizonnyal nem csak egy cipő és egy nadrág közül választhatok a szekrényben. A cipőt vagy túrabakancsot egyébként különösen fontosnak tartom. Habár a Spartacus-ösvény javarész szűk, erdei részen kanyarog, olykor akadnak meredekebb emelkedők vagy éppen lejtők, melyek esetleg vizes talajjal még veszélyesebbek, csúszósabbak lehetnek. 

A már említett https://akcioleso.hu/ oldalon tehát minden bizonnyal könnyű lesz felszerelést találni ehhez a túrához, a Pepco akciós újságjával pedig aligha lehet mellé lőni. Reméljük, nem tart már sokáig ez a vírushelyzet, ám, ha esetleg mégis, a kirándulás, mint egészségügyi séta távol az emberektől talán még mindenkinél belefér.