Rossz tapasztalat miatt megkötött lakásbiztosítás

A családommal minden nyáron elmegyünk nyaralni néhány napra. A férjemmel azt szeretnénk, ha a gyerekek minél több emlékkel gazdagodnának, és egyszer majd ugyanezt adnák át az ő gyerekeiknek. Néha hajlamos vagyok nagyon előreszaladni, de azt hiszem, anyaként szükség is van erre. Az egyik ilyen évben, amikor elmentünk nyaralni, arra értünk haza, hogy a távollétünk alatt tomboló óriási vihar nagyon nagy károkat okozott a házunkon. A legnagyobb baj az volt, hogy belecsapott a házba a villám, mert igen magas részen fekszik. Mindig is ki voltunk téve ennek, de valahogy még sosem következett be a baj. Még szerencse, hogy pont távol voltunk. A hatalmas károkat nem volt könnyű helyrehozni, és ennek hatására úgy láttuk, hogy nem lehet tovább halasztani azt, hogy biztosítást kössünk a házunkra.

Az egyik barátunk ajánlotta is a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt, mert ő is ennél a vállalatnál kötött lakásbiztosítást, és csak jó tapasztalatai voltak velük. Mivel nem ismertünk más biztosítót, úgy döntöttünk, hogy megnézzük, mit ajánlanak, úgyhogy ellátogattunk az oldalukra, ahol nagyon sok információt lehet megtalálni. Többek között olvashat az ember arról, hogy ki köthet biztosítást, hogyan köthet biztosítást, illetve, hogy a szerződést hogyan lehet felmondani. De ami minket a legjobban érdekelt, az az volt, hogy mit lehet tenni, ha a ház esetében totálkár következett be.

Totálkár esetén azt az összeget fogja a biztosító állni, amilyen mértékben az ingatlan le volt biztosítva, és csak ugyanolyan értékű ház építhető újjá. Nem lehet játszani a biztosítási összegekkel, például, hogy több biztosítást kapunk, mint amennyi volt a ház valódi értéke, mert ez bűncselekménynek minősül. Figyelembe kell venni azt is, hogy ha a ház rossz állapotban van, tehát ha az avultság nagyobb, mint 75 %, akkor ezzel egyenes arányban fog csökkenni a biztosítási összeg is. Arról is lehet olvasni, hogy mi a teendő akkor, ha a ház értéke nagyobb volt, mint amekkora összegre le lett biztosítva. Ekkor sajnos nem fogunk kapni nagyobb összeget, mert a változáshoz mérten kell a szerződést is módosítani.

A barátunkhoz hasonlóan nekünk is jó tapasztalataink lettek végül ezzel a céggel, így én mindenkinek csak ajánlani tudom.